Γενικές Οδηγίες

Οι ακόλουθες πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα από τις συνεδρίες του ψηφιακού πραγματικού χρόνου νευροανάδρασης.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

  1. Η πρώτη συνεδρία διαρκεί 45’ και περιλαμβάνει μια αναφορά του ιστορικού, λεπτομερή περιγραφή του προβλήματος, μια αρχική τοποθέτηση των ηλεκτρόδιων, εκτίμηση EEG και για τα δυο ημισφαίρια του εγκέφαλου, συζήτηση των αποτελεσμάτων, σχεδιασμό της εκπαίδευσης.

ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

  1. Κάθε επόμενο ραντεβού διαρκεί 40’. Αυτό περιλαμβάνει μια εξέταση της προόδου από την τελευταία συνεδρία, τοποθέτηση των ηλεκτρόδιων, 30’ εκπαίδευσης με Νευροανάδραση και προγραμματισμός ημερομηνίας για την επόμενη συνεδρία. Παρακαλείσθε να είστε στην ώρα σας. Εάν καθυστερήσετε παραπάνω από 10’, πιθανόν να μην υπάρχει αρκετή ώρα για ολόκληρη την εκπαίδευση των 30’.

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  1. Οι συνεδρίες είναι σαν αεροβική άσκηση για τον εγκέφαλο σας. Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες παρέχει τα αναγκαία θεμέλια για να βοηθήσει τον εγκέφαλο να κάνει τις απαραίτητες εσωτερικές αλλαγές για μόνιμα αποτελέσματα. Σιγουρέψτε το ότι καταναλώνεται κάποιες πρωτεΐνες στο γεύμα σας λίγες ώρες πριν από κάθε συνεδρία. Προσπαθήστε να μην έρχεστε στην συνεδρία με άδειο στομάχι, καθώς αυτό καθυστερεί την πρόοδό σας, όπως επίσης αποφεύγετε το υπερβολικό φαγητό πριν από κάθε συνεδρία.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ

  1. Οι συνεδρίες είναι αποτελεσματικότερες όταν είστε χαλαροί στην πολυθρόνα με την ελάχιστη ένταση στο σαγόνι και το πρόσωπο σας. Η ικανότητα να είστε σχετικά ακίνητοι, συγκεντρωμένοι και ήρεμοι κατά τη διάρκεια της 30-λεπτης συνεδρίας είναι αναγκαία για να βοηθήσει τον εγκέφαλο σας να εκπαιδευτεί στην μέγιστη δυνατότητα του. Το να φοράτε άνετα ρούχα, βοηθάει. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα εάν εφαρμόζετε διαφραγματική αναπνοή, έτσι όπως από τις αρχικές συνεδρίες σας έχει δοθεί ως άσκηση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ

  1. Αποφεύγετε τον καυτό ήλιο και την εξουθενωτική άσκηση πριν τη συνεδρία. Ένα πονεμένο από τον ήλιο κεφάλι και η συγκίνηση από την πρόσφατη έντονη άσκηση παράγουν λανθασμένα αποτελέσματα στο EEG και καλύπτουν τις πραγματικές πληροφορίες. Κάποιοι άνθρωποι έχουν από τη φύση τους ζεστό κεφάλι. Δροσίζοντας τα πόδια βοηθάει το να μειωθούν τα λανθασμένα αποτελέσματα στο EEG . Εάν έχετε πυρετό είναι καλύτερο να επαναπρογραμματισετε την συνεδρία σας όταν θα νοιώσετε καλά. Προσπαθήστε να μην μασάτε τσίχλα αρκετή ώρα πριν από κάθε συνεδρία.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ

  1. Απαγορεύεται η χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ 24 ώρες πριν τη συνέδρια. Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ επιδρούν επιζήμια στις λειτουργίες του εγκέφαλου και απορροφούν πολύτιμη ενέργεια. Επίσης, μπορούν να προκαλέσουν λανθασμένα αποτελέσματα στο EEG . Για αυτό το λόγο, η κατανάλωση αλκοόλ, μαριχουάνας, βαρβιτουρικών, ηρεμιστικών ή άλλων τέτοιων ουσιών πρέπει να αποφεύγεται μια ολόκληρη μέρα πριν την εκπαιδευτική συνεδρία.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ & ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

  1. Απαγορεύονται τα μαγνητικά προϊόντα. Οποιοδήποτε μαγνητικό προϊόν μπορεί να επιδράσει επιζήμια για την λειτουργία του υπολογιστή κατά την διάρκεια μιας συνεδρίας. Παρακαλείσθε να αφαιρείτε οποιαδήποτε μαγνητική σόλα, κοσμήματα ή βραχιόλια σε αστράγαλους, πλάτη, αγκώνες, γόνατα ή καρπούς, ως επίσης κλείνετε τα κινητά τηλέφωνα, κλπ.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ

  1. Παρακαλείσθε να λούζετε τα μαλλιά σας και να μην χρησιμοποιείτε σπρέι μαλλιών ή άλλα προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών την μέρα της συνεδρίας σας. Τα σπρέι μαλλιών, το gel μαλλιών, τα λαδωμένα μαλλιά και η άμμος της παραλίας μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην σύνδεση των ηλεκτρόδιων και να διαταράξουν τις πληροφορίες.

ΜΟΝΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

  1. Η έρευνα του εγκέφαλου δείχνει ότι μόνιμη μάθηση συμβαίνει σε κάθε εκπαιδευτική συνέδρια. Μόνιμα αποτελέσματα εμφανίζονται με συνεχείς επαναλαμβανόμενες συνεδρίες. Υπάρχουν συχνές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια μιας σειράς συνεδρίων. Υπάρχουν κορυφές και καμπύλες, αλλά γενικώς υπάρχουν οφέλη.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  1. Είναι σημαντικό το να μείνετε δεσμευμένοι στην διαδικασία. Η νευροανάδραση είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία και κατά συνέπεια, η μάθηση που προσπαθούμε να επιτύχουμε καθίσταται εφικτή μέσω της επανάληψης σε τακτά χρονικά διαστήματα.